full

ACEST SITE ESTE COFINANŢAT DIN FONDUL SOCIAL EUROPEAN PRIN PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE 2007-2013
border
#666666
http://www.prinpracticaaiviitor.ro/wp-content/themes/smartbox-installable/
http://www.prinpracticaaiviitor.ro/
#e0aa16
style1

Evenimente

Evenimentele proiectului:
conferinta_de_inchidere
21octombrie 2015, ora 10.30

Conferinta de inchidere – (Anunt privind finalizarea proiectului “Prin Practica ai Viitor, ID 141251″)

Asociaţia Profesionala Patronatul Roman din Industria de Mecanica Fina, Optica și Mecatronica APROMECA, an calitate de lider de proiect, alaturi de partenerii proiectului: Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Mecatronica și Tehnica Masurarii – I.N.C.D.M.T.M. București, Universitatea Politehnica București – Facultatea de Inginerie Mecanica și Mecatronica si Fundaţia Lumina Instituţii de Anvatamant (Universitatea Europei de Sud-Est Lumina), a organizat Conferinta de inchidere a proiectului “Prin practica ai viitor”, ID 141251, la Universitatea Politehnica București – Facultatea de Inginerie Mecanica și Mecatronica.

Mai multe informatii.

IUS_1766
30 septembrie 2015

Al patrulea seminar de informare

In data de 30 septembrie 2015, a avut loc Al patrulea Seminar de Informare din cadrul proiectului POSDRU ID141251 la sediul Universitatii Politehnica București, Facultatea de Inginerie Mecanica și Mecatronica. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a 50 de persoane, reprezentanti ai echipelor de implementare din partea partenerilor proiectului si studenti din Grupul Tinta. Studentii care fac parte din grupul tinta au sustinut prezentari deosebite despre experienta lor in comapanii multinationale, in cadrul stagiilor de practica organizate prin proiect.
Stagiul de practica al studentilor este important nu numai pentru dezvoltarea (completarea/aprofundarea) competentelor și abilitatilor dobândite la cursuri și aplicatii sau câștigarea de experienta profesionala, dar si pentru modificarea mentalitatii, in sensul educarii atitudinii lor fata de munca. Astfel, studentii au avut posibilitatea de a cunoaste cerintele si nevoile unui loc de munca, precum si responsabilitatile pe care acesta le implica. Firmele selectate ca parteneri au creat conditii propice pentru desfasurarea stagiilor de practica, acest exercitiu putand fundamenta pe termen lung si o eventuala angajare ulterioara a unor absolventi pretiosi.
In cadrul cadrul proiectului s-a realizat consiliere individuala si de grup, plecand de la ideea ca procesul de consiliere in cariera ajuta tânarul sa-si gaseasca o ocupatie compatibila si, de-a lungul carierei sale, sa invete sa-si dezvolte continuu competentele si sa le valorifice pe parcursul schimbarilor care pot avea loc in traiectoria sa profesionala.
Sunt, de asemenea, de remarcat ȋncrederea ȋn fortele proprii pe care studentii au manifestat-o si rezultatele remarcabile, cu solutii tehnice brevetabile, pe care le-au obtinut la cele doua editii ale Concursului studentesc de creativitate si inovare din cadrul proiectului POSDRU/161/2.1/G/141251 „Prin practica ai viitor”.
Acest lucru confirma ȋnca o data preocuparea studentilor pentru asimilarea de cunostinte prin implicarea activa ȋn proiecte pe perioada de derulare a practicii ȋn scopul facilitarii insertiei cȃt mai rapide pe piata muncii.
Seminarul a relevat importanta proiectului ce a contribuit la indeplinirea obiectivului general POSDRU,de dezvoltare a capitalului uman si de crestere a competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si prin asigurarea de activitati care sa faciliteze insertia profesionala a studentilor din domeniile / mecatronica / robotica / mecanica / optometrie / tehnologia informatiei / relatii internationale si studii europene etc.
De asemenea, proiectul extinde si imbunatateste investitia in resursa umana prin creșterea accesului la stagii de practica adecvate specializarii educationale.

Mai multe informatii aici.

Prezentare Costin Radu George.

Prezentare Pana Silviu Marian.

Prezentare Popescu Cristian Nicolae.

Prezentare Soare Valentina Bianca.

IMG_1704
23 iunie 2015

Asociaţia Profesională Patronatul Român din Industria de Mecanică Fină, Optică și Mecatronică APROMECA, în calitate de lider de proiect, alături de partenerii proiectului: Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării – I.N.C.D.M.T.M. București, Universitatea Politehnica București – Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică si Fundaţia Lumina Instituţii de Învățământ (Universitatea Europei de Sud-Est Lumina), a organizat Al treilea Seminar de Informare, la sediul Fundatiei Lumina Institutii de Invatamant (Universitatea Europei de Sud-Est Lumina), in AULA MAGNA, incepand cu ora 9:30. Mai multe informatii aici.

robot titan
7 - 8 mai 2015

IMG_1333
7 - 8 mai 2015

În perioada 7-8 mai 2015 în cadrul proiectului POSDRU ”PRIN PRACTICĂ AI VIITOR” – ID 141251, a avut loc CONCURSUL STUDENȚESC DE CREATIVITATE ȘI INOVARE.

 

La acest concurs au participat toți studenții din anii I, II, III, membrii ai grupului țintă al proiectului.

 

PROGRAMUL DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI:

01.04 - 30.04.2015 - Înscrierea echipelor participante

04.05 - 06.05.2015 – Predarea proiectelor, Sala CH 104, orele 9,00 – 14,00

07.05 - 08.05.2015 – Susţinerea publică şi jurizarea proiectelor

08.05.2015 – Festivitatea de închidere a concursului şi premierea câştigătorilor

[ Articolul Intreg ]

Polifest
6-8 aprilie 2015

POLIFEST UN EVENIMENT CONSACRAT AL UNIVERSITĂŢII POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI

In perioada perioada 6-8 aprilie 2015, a avut loc a IV-a editie a POLIFEST.
In cadrul activitatatii de Informatizare Mediatizare a proiectului POSDRU 141251 – PRIN PRACTICA AI VIITOR, la POLIFEST - ZIUA PORŢILOR DESCHISE, Departamentul de Mecatronica si Mecanica de Precizie din Universitatea Politehnica din Bucuresti a fost prezent și a participat cu standuri proprii, cu oferta educationala pentru anul universitar 2015-2016, cu postere privind importanta stagiului de practica pentru studentii și cu rezultatele obținute in cadrul Ediției a II-a a Concursului de Creativitate si Inovare.

[ Articolul Intreg ]

_DSC5086
27 februarie 2015

Al doilea seminar de informare - Raport sinteza seminar 2

 

Asociaţia Profesională Patronatul Român din Industria de Mecanică Fină, Optică și Mecatronică APROMECA, în calitate de lider de proiect, alături de partenerii proiectului: Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării – I.N.C.D.M.T.M. București, Universitatea Politehnica București – Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică si Fundaţia Lumina Instituţii de Învățământ (Universitatea Europei de Sud-Est Lumina), a organizat Al doilea Seminar de Informare, la sediul Universitatii Politehnica București, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Sala CD001. Evenimentul s-a bucurat de prezența a aproximativ 250 persoane din mediul universitar, științific și privat. La seminar au participat atât studenți ai grupului țintă, cât și reprezentanți ai unor companii multinaționale, întâlnindu-se cererea cu oferta de muncă, creându-se în acest fel condițiile propice îndeplinirii indicatorilor prevăzuți prin proiect.

IMG_9194
5-9 ianuarie 2015

Concurs studenţesc de creativitate şi inovare, ediţia I-A,

În perioada 5-9 ianuarie 2015 în cadrul proiectului POSDRU ”PRIN PRACTICĂ AI VIITOR” – ID 141251, a avut loc CONCURSUL STUDENȚESC DE CREATIVITATE ȘI INOVARE.

La concurs au participat studenți din anii I, II, III și IV, membri ai grupului țintă al proiectului.

PROGRAMUL DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI:

5.01-7.01.2015 – Predarea proiectelor. Sala CH 104, orele 9,00 – 14,00.

8.01 –9.01.2015 – Susţinerea publică şi jurizarea proiectelor

9.01.2015 – Festivitatea de închidere a concursului şi premierea câștigătorilor

 

[ Articolul Intreg ]

slider11
17 octombrie 2014

Primul seminar de informare a avut loc la Fundația Lumina, Aula Magna, și s-a bucurat de prezența a 102 participanți, studenți de la universități tehnice, profesori universitari, specialiști din mediul cercetării, companii private și centre de transfer din Regiunea București-Ilfov. Din partea Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) - CNDIPT-OIPOSDRU, a participat Doamna Liliana Daniela Ciobanu – Director CNDIPT-OIPOSDRU.

Mai multe informatii aici.

IMG_8827
01.09.2014-08.09.2014

Colocviu de practica - In perioada 01.09.2014-08.09.2014 s-a desfasurat colocviul de pratica in cadrul proiectului „Prin practică ai viitor” – ID 141251.
[ Articolul Intreg ]

CONFERINTA 2 DE DESCHIDERE 141251
29 mai 2014

Conferinta de deschidere a proiectului “Prin practică ai viitor”, ID 141251, la Universitatea Politehnica Bucuresti, sala CD 006.

[ Articolul Intreg ]

Alte evenimente
1
10-11 Septembrie 2015

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării - INCDMTM - Bucureşti, în calitate de organizator principal, anunta cea de-a 7-a ediţie a Conferinţei Internaţionale MECAHITECH - „7th International Conference on Innovations, Recent Trends and Challenges in Mechatronics, Mechanical Engineering and New High-Tech Products Development". Conferinta se va organiza în Bucureşti, în perioada 10-11 Septembrie 2015.

Lucrarile conferintei vor fi incluse in Volum, dar si in revista Romanian Review Precision Mechanics, Optics and Mechatronics, inclusa in bazele de date internaţionale EBSCO, SCOPUS si ProQuest. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati pagina web a evenimentului: http://www.cefin.ro/mecahitech2015/?lang=en

default
Loading posts...
link_magnifier
#e8e8e8
off
fadeInDown
loading
#e8e8e8
on
error: